Verhuizen? Wat moet ik dan verzekeren? Lees hier het antwoord!

Verhuizen en verzekeren

Wanneer je gaat verhuizen, komen er veel zaken tegelijk op je af. Of je nu besluit een huis te huren of je je eerste huis koopt, feit is dat er een hoop geregeld moet worden. Denk aan het inpakken van je spullen, het klussen in de nieuwe woning en de uiteindelijke verhuizing. En laat je je door vrienden verhuizen of kies je toch voor een ontruimings- of verhuisservice?
Verzekeringen afsluiten moet je uiteraard ook niet vergeten. Maar welke verzekeringen zijn handig om af te sluiten? Je leest het in dit blog.

Inboedelverzekering

Of je nu een huis gaat kopen of huren, een inboedelverzekering heb je altijd nodig. Door deze verzekering af te sluiten, bescherm je alle voorwerpen in je woning tegen brand en diefstal. Denk aan je laptop, bank, tv, enzovoort. Zorg dat je verzekeraar tijdig op de hoogte is van je nieuwe adres.

Verzekering voor je koophuis

Heb je onlangs een huis gekocht? Dan heb je naast een inboedelverzekering ook een woonhuisverzekering nodig. Deze woonhuisverzekering noemen wij ook wel ‘opstalverzekering’. Deze verzekering zorgt ervoor dat je woning verzekerd is tegen brandschade en diefstal. Je ramen, muren, dak, keuken, badkamer en deuren zijn geheel verzekerd, evenals de vloer.

Overlijdensrisicoverzekering

Heb je al een hypotheek afgesloten? Dan is wellicht ook de overlijdensrisicoverzekering (ORV) ter sprake komen. Wellicht heb je deze dan al geregeld, maar misschien nog niet.
Wanneer je deze verzekering afsluit, biedt je zowel jezelf als je partner financiële bescherming wanneer een van beiden komt te overlijden. De vaste lasten lopen namelijk door. Wanneer je de ORV hebt afgesloten en jij of je partner overlijdt, keert de ORV een bedrag uit. Dit zorgt ervoor dat jij of je partner in het huis kan blijven wonen.

Verzekering klusspullen

Heb je klusspullen gehuurd om in je nieuwe woning te klussen? Soms kan het zijn dat deze kapot gaan gedurende een klus. Daarom is het verstandig een verzekering af te sluiten bij de verhuurder van het gereedschap. Echter wordt ook deze schade vaak gedekt door je inboedelverzekering.

Conclusie

Staat er een verhuizing op de planning? Vergeet dan niet bovengenoemde verzekeringen af te sluiten! Door goed verzekerd te zijn, voorkom je eventuele problemen. Wel zo prettig, gezien een verhuizing op zich al vaak als stressvol wordt ervaren. Wij wensen je veel succes bij het afsluiten van je verzekeringen en je aanstaande verhuizing!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *