Een nieuwe vloer voor uw woning? Zo kiest u de juiste!

Tips bij de keuze voor uw nieuwe vloer

Gaat u een koopwoning betrekken en heeft u nog geen idee welke vloeren u wenst? Een vloer kiezen is niet eenvoudig. Gelukkig voorzien wij u in dit blog van diverse tips, zodat u straks precies weet waar u op moet letten bij het kiezen van uw nieuwe vloer. Bestaat uw huis uit meerdere woonlagen, dan kunt u voor iedere verdieping een andere vloer kiezen. Of u kiest er juist voor iedere ruimte van een andere vloer te voorzien. Liever een geheel? Ook dat kan. Wat zijn nu de precieze punten waar u op dient te letten bij de aanschaf van een nieuwe vloer? Wij vertellen u graag meer!

De ruimte van de vloer

Wilt u dezelfde vloer in uw gehele woning laten plaatsen of voorziet u iedere ruimte liever van een ander soort vloer? Iedere ruimte heeft weer andere eisen. Een vloer voor uw badkamer of toilet dient uiteraard vochtbestendig te zijn, anders loopt deze schade op.
Voor slaapkamers wordt vaak voor tapijt gekozen. Dit vanwege de zachtheid en warmte van deze vloerbedekking. Tapijt is in de woonkamer vaak minder praktisch, omdat hier sneller vlekken op de vloer zullen komen. Rekening houden met de eisen van de ruimtes is dan ook een must bij de aanschaf van een nieuwe vloer.

De juiste kleur en vorm

Zowel de kleur als het motief van de vloer zijn bepalend voor de uitstraling van uw interieur.
Is uw ruimte niet groot? Dan is een druk motief uit den boze, omdat uw ruimte zo kleiner oogt. Een lichte vloer is de beste optie, omdat deze het licht van buiten weerkaatst. Zo lijkt uw ruimte veel groter. Heeft u een grote woonkamer? Een donkere vloer haalt uw ruimte dan mooi omhoog. Zo geeft een warme houten vloer veel sfeer en warmte aan uw woonkamer. Belangrijk is dan wel om uw muren in een lichtere kleur te verven, omdat het anders een donker geheel wordt.

Materiaalkeuze van de vloer

Bij het kiezen van een vloer is het ook belangrijk om rekening te houden met de materiaalkeuze. Wenst u een duurzame materiaalsoort? Of gaat u voor materiaal dat snel schoon te maken is en onderhoudsvriendelijk is? Heeft u kinderen of huisdieren, dan is vloerbedekking zoals tapijt af te raden. Neem tevens het type verwarming dat u heeft mee in uw vloerkeuze. Bij het bezit van vloerverwarming behoeft u een andere vloersoort dan wanneer u een open haard in huis heeft. Ook uw vloerisolatie en het type ondervloer dat u heeft, zijn belangrijke zaken om mee te nemen bij de keuze voor uw vloer. Zo raden wij een geluiddempende vloer zeker aan wanneer u woonachtig bent in een appartement.

Schakel een specialist in bij uw vloerkeuze

Bent u na aanleiding van dit blog benieuwd welke vloer het meest geschikt is voor uw woning of ruimte? Schakel dan een specialist in uw omgeving in. Zo weet u zeker dat u het beste advies krijgt. Wij wensen u veel succes bij de keuze voor uw nieuwe vloer(en)!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *