Adverteren op Facebook: Waarom? En wat zijn de valkuilen?

Waarom zou ik adverteren op Facebook?

Een hele goede vraag, want wat is het nut van adverteren op Facebook? Allereerst is Facebook een platform met een enorme omzet. Rond 2016 lag de omzet van Facebook rond de $27,3 miljard en is het bedrijf uitgegroeid tot een krachtig marketinginstrument. Er zijn al meer dan 5 miljoen bedrijven die via Facebook adverteren. Voor zowel kleine als grote bedrijven is er plaats en beiden kunnen voldoende rendement halen uit hun advertenties. Om die reden is adverteren op Facebook zeker iets om over na te denken.

Adverteren op Facebook brengt ook valkuilen met zich mee

U wilt uiteraard op een goede manier adverteren op Facebook. Vele mensen lopen hierbij tegen een aantal valkuilen aan. Het komt geregeld voor dat er wordt gezien dat de updates wel bekeken worden, maar er geen extra omzet mee behaald wordt. Soms weten mensen na verloop van tijd niet meer wat ze moeten posten. Het kan ook zijn dat uw pagina veel likes heeft gekregen, maar uw bereik steeds minder wordt. Of misschien heeft u wel veel vrienden en kennissen op uw pagina en krijgt u alleen respons van hen. Wat wij ook vaak horen, is dat het posten van updates veel tijd kost of dat een Facebook campagne opzetten te lastig blijkt. Zoals u kunt lezen is adverteren op Facebook een hele uitdaging. Wilt u dit toch zelf doen of besteedt u dit liever uit aan een gespecialiseerd bedrijf? Wij vertellen u graag wat meer over het laten uitbesteden van Facebook advertenties.

Uw hulp bij het adverteren op Facebook

Indien u ervoor kiest het adverteren op Facebook te laten uitbesteden, zijn er gigantisch veel bedrijven waar u uit kunt kiezen. Een goede keuze maken kan dan een lastige opgave zijn. Wij hebben het een en ander uitgezocht en willen u graag wat meer vertellen over Saleswizard. Saleswizard is een grote speler op het gebied van Facebook. Ruim 650 zakelijke Facebookpagina’s staan onder hun toezicht. Bij hen kunt u terecht wanneer u wilt weten hoe u het meest effectief gebruik kunt maken van Facebook. Wilt u graag goede en zinvolle advertenties op Facebook? Wilt u de juiste aanbieding voor uw doelgroep in laten stellen? En wilt u graag meer inzicht in de resultaten van uw advertenties? Maak uw keuze voor gericht adverteren op Facebook en ontdek het verschil!

On-page SEO voor een boost van je webpagina

Wanneer je met je website of blog gevonden wilt worden, moet je bovenaan in Google staan. Hiervoor kun je allerlei technieken toepassen. Een daarvan is zoek zoekwoorden optimalisatie, ook wel SEO (Search Engine Optimization). Hoe informatiever de tekst is die je hebt geschreven, hoe beter Google deze zal beoordelen. Dit heeft vooral te maken met de on-page SEO. Simpel gezegd is dit het op de juiste plaats neerzetten van je zoekwoorden. De zoekwoorden moeten in ieder geval voorkomen in de titel, één tussenkop en in de meta-beschrijving. Wanneer je de zoekwoorden op de juiste plek zet, zal de bezoeker van de pagina en Google weten waar de blog of tekst over gaat. Wanneer je dit goed doet, zal je Google helpen om je URL op de eerste pagina te krijgen.

Schrijf voor de bezoeker

Maar hoe doe je dit op een goede manier? Zorg er ten eerste voor dat de content die je maakt interessant is voor de bezoeker van je website. Zoekmachines hebben namelijk door wanneer je schrijft voor gebruikers of dat je aan het spammen bent. Wanneer je goed scoort in Google, maar de gebruikers van je website vinden de website bagger, dan heb je er alsnog niks aan. Voeg ook ondersteunende plaatjes, video’s of grafieken toe. Dit maakt het lezen van de tekst aangenamer.

Titel

De titel van een pagina is een belangrijke factor voor Google. Deze titels moeten voor iedere pagina uniek zijn. Een aantal tips voor de titel zijn:

  • Gebruik maximaal 66 karakters, alles daarbuiten heeft geen invloed.
  • Plaats de belangrijkste woorden aan het begin van de titel.
  • Schrijf de titel ook voor gebruikers, dit maak het aantrekkelijker om op te klikken.

Het aantal zoekwoorden op de pagina

Over hoe vaak de zoekwoorden op een pagina herhaalt mogen worden, is nog altijd geen eenduidig antwoord. Maar dat de belangrijkste zoekwoorden herhaald moeten worden, dat is zeker. En hoe langer de tekst is, hoe vaker de zoekwoorden herhaald kunnen worden. Verder is belangrijk:

  • Laat de belangrijkste zoekwoorden in de eerste 100 worden van je pagina voorkomen.
  • Gebruik ook synoniemen van je belangrijkste zoekwoorden.

Algemene tips voor content

Buiten alle tekstuele zaken, zijn er nog wat algemene tips die je kunt toepassen om Google je webpagina beter te laten beoordelen.

  • Zorg dat de teksten minimaal 400 worden bevatten.
  • Ga dubbele content uit de weg, iedere webpagina moet uniek content bevatten.
  • Zorg dat je teksten geen spellingsfouten bevatten.
  • Zet je belangrijkste zoekwoorden ook in H1, H2, H3 etc. tags.

Conclusie

Een goed geoptimaliseerde bevat niet alleen on-page SEO zaken, maar is ook bruikbaar voor de bezoekers van de website. Maar vergeet niet dat scoren in Google niet alleen afhangt van het optimaliseren van je pagina.