Second opinion bij darmklachten

Een second opinion aanvragen

Darmklachten zijn een erg vervelend maar veel voorkomend probleem. De oorzaak van de klachten is niet altijd duidelijk. Soms kan het komen door te veel of te vet eten. Maar ook een parasiet of een bacterie kan darmklachten veroorzaken. Of misschien heeft u wel last van het prikkelbare darm syndroom. Kortom: er zijn veel mogelijke oorzaken. Er is dus ook veel onderzoek mogelijk om de oorzaak van de darmproblemen te achterhalen. Wil uw huisarts geen verdere onderzoeken doen? Voelt u zich niet serieus genomen? Of krijgt u het advies om gewoon wat minder vet te eten? Laat het daar dan niet zomaar bij zitten. Er zijn mogelijkheden genoeg. Daarom kunt u overwegen om een second opinion aan te vragen wanneer u niet serieus genomen wordt.

Second opinion bij een andere arts

U kunt vragen om een second opinion bij een andere arts. In sommige gevallen is er de mogelijkheid om een afspraak te maken bij een andere dokter binnen dezelfde praktijk. Het risico hierbij is dat de tweede arts beïnvloed wordt door de eerste collega. Dan heeft u dus geen objectieve second opinion. Daarom is het misschien verstandiger om te kijken of u bij een andere praktijk terecht kunt voor een second opinion.

Darmklachten laten testen

U kunt voor een second opinion ook volledig buiten de huisartsen omgaan. Er zijn namelijk ook onafhankelijke instituten voor darmonderzoek. Hierbij stuurt u een monster van uw ontlasting naar een laboratorium. Daar zal een objectieve onderzoeker kijken of er een afwijking te vinden is in uw darmflora. Dit is een goede optie wanneer u een second opinion voor darmklachten wilt.

Heeft u nog een goede website met een betrouwbaar adres voor een second opinion? Dan delen we die graag! Stuur de site dan gerust door via ons contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *