maatwerk kasten kleine ruimte

3 tips voor het inrichten van een kleine ruimte

Kleine ruimte inrichten

Een kleine ruimte inrichten is niet altijd makkelijk. U wilt het maximale uit uw interieur halen, ook wanneer het gaat om een kleine kamer. Wanneer u weinig ruimte heeft, is het de kunst om creatief na te denken en de kamer optimaal te benutten. In dit blog geven wij 3 handige tips voor het inrichten van een kleine ruimte.

1. Maak gebruik van de hoogte

Wanneer u een kleine ruimte in moet richten, heeft u op de vloer meestal te weinig ruimte. De kamer staat dan al snel vol met meubels. Werk daarom de hoogte in. Dat doet u door bijvoorbeeld met mooie wandplanken of een handig wandrek. Zo houdt u een stuk meer ruimte over in de kamer. De planken hebben bovendien een decoratief effect.

2. Laat kasten op maat maken

In een kleine kamer is opbergruimte ontzettend belangrijk. Wanneer er slechts een paar dingen rondslingeren, lijkt de kamer namelijk al ontzettend rommelig. Kies voor kasten met deuren. Wanneer u die dicht doet zijn de spullen uit het zicht, wat netjes opgeruimd oogt. Wij adviseren bovendien om kasten op maat te laten maken voor uw kleine ruimte. Zo weet u zeker dat elke centimeter optimaal benut kan worden, ook wanneer het bijvoorbeeld gaat om een schuin dak op zolder, of een kamer met aparte hoeken.

3. Gebruik lichte kleuren

Onze laatste tip voor het inrichten van een kleine ruimte is om gebruik te maken van licht kleuren. Door bijvoorbeeld een lichte kleur op de muur oogt de ruimte optisch groter. Een goed voorbeeld van een interieurstijl waar mooi gebruik gemaakt wordt van lichte kleuren is het Scandinavisch interieur. Daar staan zachtgrijs en een subtiele taupe kleur centraal. Het geeft de kamer sfeer, maar het voorkomt ook dat de ruimte klein oogt.

Heeft u nog tips voor het inrichten van een kleine ruimte? Deel ze via ons contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *